Alles begint met de juiste voeding!

Voeding, zonder kunnen we niet, hierbij de belangrijkste elementen om rekening mee te houden.

1) Een juiste keuze van voeding zorgt automatisch voor een gezond eetpatroon. Wat je zeker moet vermijden is maaltijden overslaan, neem dan beter regelmatig kleine porties. Drink voldoende water overdag, beperk frisdrank voor zijn suikers en vermijd alcohol zoveel als mogelijk.

2) Onontbeerlijk in een gezond eetpatroon zijn voldoende groenten, fruit, vlees en vis om de dagelijkse broodnodige voedingstoffen binnen te krijgen.

3) Eet broodsoorten die zorgen voor een goede spijsvertering, deze moeten vezels bevatten zoals volkorenbrood en roggebrood. Men heeft minder trek in een tussendoortje omdat ze een beter verzadigingsgevoel geven.

4) Kies voor een gezond beleg met weinig verzadigde vetzuren, fruit en groenten zijn zeker zo lekker tussen een boterham. Iedereen kent wel het broodje gezond met sla, tomaten, komkommer, wortelen, ei, …

5) Een boterham is voor velen ook lekker met aardbei, appel, peer, banaan, vlees beleg, makreel, haring, zalm of sardines.

6) Tracht zoveel als mogelijk suikers te vermijden. Jam met weinig suikers of magere kaassoorten kunnen eveneens dienst doen.

7) Indien je dan toch een tussendoortje wil eten hou het dan gezond, neem een stuk fruit of tomaatjes, eventueel bloemkool roosjes, augurken, reepjes wortel of selder, soep kan ook nog, yoghurt of een dieet-koek.

8) Vlees en vis mag je toevoegen aan je dagmaaltijd maar in beperkte mate, gebruik hiervoor wel magere vleessoorten.

9) Zoals je ondertussen wel zal weten bevat vis omega 3 vetzuren, deze zijn goed voor hart, bloedvaten, en hersenen (om je beter te concentreren).

10) Aardappelen dien je af te wisselen met pasta en rijst, hierdoor heb je de nodige variatie in je voedingstoffen.

11) Sla geen maaltijden over, je lichaam geraakt er van in de war en wil dat daarna compenseren door het opstapelen van voedingstoffen en deze om te zetten in vet.

12) Eet desnoods veel kleine maaltijden om vreetbuien en stemmingswisselingen te vermijden.

13) Drink steeds voldoende water, dit is noodzakelijk om de voedingstoffen te verspreiden en de afvalstoffen te verwijderen in je lichaam. Water is levensnoodzakelijk, tracht minimum 1,5 liter water per dag te drinken en boven de 60 jaar mag je dit opdrijven tot 2,5 liter.

14) Eet voldoende groenten en fruit, deze zorgen voor een aanbod van vitaminen en mineralen. Bij je hoofdmaaltijd een 150 tot 200 gram groenten en in de loop van de dag twee stukken fruit.

15) Indien je elke dag vlees of vis wil eten hou het dan bij een portie van 100 gram,  liefst magere vleessoorten en wissel af tussen kip, kalkoen, rund, varkensvlees.

16) Vermijd zoveel als mogelijk zout en suikers en gebruik andere specerijen. Geraffineerde suikers blijven je die dwang naar zoetigheid geven.

17) Tracht je aan je eetschema te houden, zo voorkom je vreetbuien en vermijd zoveel als mogelijk zoetigheden.

VOLHOUDEN  EN OP JE DOEL FOCUSSEN IS DE BOODSCHAP!

Verbeter je weerstand!

Wanneer je goed voor jezelf zorgt zal ook automatisch je weerstand verbeteren, je weerstand verbeteren is je levensstijl verbeteren. Hierbij enkele tips om je op weg te helpen:

Lees meer »

E-mail: info@voedingversussport.info

Maak jouw eigen website met JouwWeb